Min Bok

Karin Larssons
barndom

En berättelse om Karin
och hennes familj

Om min bok – Karin Larssons barndom

Min bok om Karin Larssons barndom är en bok om Karin som föddes 1859 i Örebro och som flyttade med familjen till Hallsberg när hon var sex år. Det är den tiden boken handlar om. 1850- och 1860-talen

En bok om ett barn blir i mångt och mycket en bok om föräldrar, samt om släkt och vänner. I boken: ”Karin Larssons barndom” berättar jag om Karins födelse och barndom i Örebro och Hallsberg, men också om Karins pappa, handelsmannen Adolf Bergöös karriär i Örebro, samt om hans hustru Hilda och hennes föräldrar. Hur familjerna i glädje och sorg upplevde Örebro och Hallsberg på 1850- och 1860-talet. Om stadsbranden, affärslivet och järnvägens tillkomst, samt om förlovning, äktenskap och barnafödslar.

Föreläsning om Karin

Jag brukar också föreläsa om Karin.
Alternativt om Karins barn- och ungdomstid.
Eller om Karins möte med Carl Larsson i Grez-sur-Loing.

Du kan kontakta mig via kontaktsidan

Karin som barn
Karin som barn

Karins familj – Familjen Bergöö

Här är Karins familj, men det ska också tilläggas ska att Karins mamma fick tre barn till, som dog i småbarnsåldern.

Min bok om Karin Larssons barndom
Karins pappa Adolf Bergöö
Hilda Bergöö
Mamma Hilda f. Sahlqvist
Per
Lillebror Per
Stina
Lillasyster Stina
Min bok om Karin Larssons barndom
Karin som barn
min bok om Karin Larssons barndom
Bokomslag

…Det här innehåller en annonslänk…

Min Bok

Här kan du köpa min bok: ”Karin Larssons barndom” direkt från förlaget. Nedan finns en länk som tar dig direkt till beställningssidan på BoD-förlag.

OBS:
När du trycker på länken nedan lämnar du mina sidor och kommer i en ny flik till BoD-förlag där du kan beställa min bok: ”Karin Larssons Barndom”.

Till Bod-förlag

Alternativ

Alternativt kan du vända dig till din bokhandel. Kanske har de inte boken i butiken men om du anger boktitel eller författarnamn och förlag kan de säkert ta hem den.

Min bok säljs också på Carl Larsson-gården i Sundborn, samt av Föreningen Karin Bergöö Larssons vänner i Hallsberg i samband med öppethållande på Bergöövåningen.